Δημοτικό σχολείο με έναν μαθητή άνοιξε ξανά μετά από 21 χρόνια

Μετά από 21 χρόνια αναστολής της λειτουργίας του, άνοιξε και πάλι φέτος το Δημοτικό σχολείο στο νησί Μαθράκι, το μικρότερο και νοτιότερο από τα Διαπόντια νησιά βορειοδυτικά της Κέρκυρας. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό νησί, με μόλις 35 μόνιμους κατοίκους, κυρίως ηλικιωμένους, επομένως το σχολείο δεν είχε μαθητές και έκλεισε πριν από δύο δεκαετίες.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Τάσος, μαθητής της Γ Δημοτικού, μετά από τις διακοπές του στο νησί, εγκαταστάθηκε μόνιμα με τη μητέρα του εκεί και έπρεπε να πάει στο σχολείο. Έτσι, το σχολείο απέκτησε έναν μαθητή και πλέον μπορούσε να ξαναλειτουργήσει, ως μονοθέσιο. Η πολιτεία προσέλαβε δασκάλα και ο μοναδικός μαθητής θα φοιτήσει κανονικά στον νέο τόπο εγκατάστασής του.

Τα πρώτα λόγια που άκουσε ο Τάσος από τη δασκάλα του ήταν: «Είμαι εδώ αποκλειστικά για ‘σένα» και εύχεται να εγκατασταθεί σύντομα ακόμα μία οικογένεια στο νησί, ώστε να έχει παρέα το παιδί και να υπάρχει ομαδική διαπαιδαγώγηση.

Ευχόμαστε κι εμείς το ίδιο!

Πηγές:

Δημοσιεύτηκε από τον Κυρία, Κυρία! Να πω;

Ο ιστότοπος αυτός έχει δημιουργηθεί για εκπαιδευτικό περιεχόμενο, όπως φύλλα εργασιών, εκπαιδευτικά νέα, παρουσιάσεις βιβλίων και οτιδήποτε άλλο σχετικό! Καλή περιήγηση!

Απάντηση