Νέο ρεκόρ διαδρομής στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών

Είναι γεγονός! Μόλις αναδείχθηκε νέος νικητής, που μάλιστα κατάφερε και ρεκόρ διαδρομής του επετειακού Μαραθωνίου Αθηνών! Ο λόγος για τον Kiptoo Edwin από την Κένυα, με χρόνο διάνυσης της διαδρομής τις 2 ώρες, τα 10 λεπτά και τα 34 δευτερόλεπτα!

Στον ίδιο χρόνο ακριβώς μεταξύ τους, δηλαδή 2:12:36, τερμάτισαν οι δύο επόμενοι συμμετέχοντες, ο Κιλίμο και ο Μουκιτίρα!

Ο 30χρονος νικητής, που στέφθηκε από στεφάνι ελιάς, δήλωσε ότι δεν πίστευε πως θα τα καταφέρει, καθώς δεν ήταν αρκετά προετοιμασμένος, αλλά πίεσε πολύ και το κατόρθωσε. Ακόμα, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση, αλλά και τους γονείς του.

Έλληνες άντρες

Από τους Έλληνες συμμετέχοντες, πρώτος ήρθε ο Παναγιώτης Καραΐσκος με 2:22:39, ενώ να σημειωθεί πως ο Έλληνας με την καλύτερη διάρκεια ως τώρα είναι ο Κώστας Γκελαούζος το 2021, με χρόνο 2:16:49!

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος, λοιπόν, ήρθε 7ος στη γενική κατάταξη, αλλά πρώτος Πανελληνιονίκης!

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα τερμάτισαν ο Χαράλαμπος Πιτσόλης (νικητής του 39ου αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας) και ο Γιώργος Μίνος.

Νικήτριες γυναίκες (και ελληνίδα)

Η γυναίκα που πρώτευσε είναι η μαροκινή Αταμάνε με χρόνο 2:31:52, ενώ ακολούθησε με 2:32:19 η Τσέπτσιστσιρ και τρίτη -αλλά και πρώτη Ελληνίδα- η Γκλόρια Πριβιλέντζιο με χρόνο 2:43:20.

Να σημειωθεί εδώ πως η πρώτη γυναίκα που, παρόλο που δεν την άφηναν, συμμετείχε σε τέτοιο αγώνα και ολοκλήρωσε τη διαδρομή, ήταν η kathrin Switzer. Ήταν το 1967, δηλαδή στον 71ο Μαραθώνιο Βοστώνης, οπότε και το 1972 ακολούθησε ένταξη των γυναικών στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, αλλά το 1984 το αγώνισμα εντάχθηκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Από 140 διαφορετικές χώρες ήταν αυτοί που δήλωσαν συμμετοχή στο κορυφαίο αθλητικό αγώνισμα, δηλαδή περίπου 65.000 άτομα. Φυσικά στο Παναθηναϊκό στάδιο υπήρχαν πολλοί πολίτες να στηρίζουν τους αθλητές λίγο πριν από το τέλος της διαδρομής τους, όπως και κατά μήκος της υπόλοιπης διαδρομής!

Τέλος, η διάρκεια που δόθηκε από την οργάνωση, ώστε να τερματίσει και ο τελευταίος δρομέας τα 42,195 χιλιόμετρα, είναι 8 ώρες.

Όπως και να ‘χει, συγχαρητήρια σε όλους και στον νου μας καλό θα είναι να έχουμε πως νικητής δεν είναι μόνο όποιος τερματίζει πρώτος, αλλά και όποιος προσπαθεί και δεν τα παρατάει! 😉

Πηγές:

Δημοσιεύτηκε από τον Κυρία, Κυρία! Να πω;

Ο ιστότοπος αυτός έχει δημιουργηθεί για εκπαιδευτικό περιεχόμενο, όπως φύλλα εργασιών, εκπαιδευτικά νέα, παρουσιάσεις βιβλίων και οτιδήποτε άλλο σχετικό! Καλή περιήγηση!

Απάντηση