Οδηγίες για αίτηση στη σελίδα του ΟΠΣΥΔ

Για αιτήσεις, λοιπόν, η διαδικασία είναι γνωστή σε όσους χρησιμοποιούν ήδη τη σελίδα του Ο.Π.Σ.Υ.Δ., όμως θα προσπαθήσουμε να αναφερθούμε αναλυτικά σε κάθε βήμα.

1ο βήμα: «Μπαίνουμε» στη σελίδα του ΟΠΣΥΔ, πατώντας εδώ.

2ο βήμα: Η πρόσκληση που μας αφορά βρίσκεται στην αρχική σελίδα, όπου μπορούμε να τη δούμε αναλυτικά, όπως και οδηγίες, όμως κάνουμε σύνδεση, ώστε να μπορέσουμε να συμμετάσχουμε στη διαδικασία. Έτσι, γράφουμε τα στοιχεία που επιλέξαμε όταν δημιουργήσαμε λογαριασμό ή δημιουργούμε λογαριασμό (όλοι όσοι βρίσκονται πλέον στους τελικούς πίνακες έχουν λογαριασμό, οπότε θα αναφερθούμε επόμενη φορά στη δημιουργία λογαριασμού).

3ο βήμα: Στο μενού «Αιτήσεις» βρίσκονται όλες οι επιλογές αιτήσεων, ανάλογα την πρόσκληση κάθε φορά. Έτσι, όταν αναφερόμαστε στην πρόσκληση για διορισμό, πατάμε την επιλογή «Αίτηση για μόνιμο διορισμό» (η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα εδώ και αρκετές μέρες όμως ήταν απενεργοποιημένη) και πατάμε το μπλε πλαίσιο, όπου αναγράφεται ο κλάδος μας, π.χ. αν είστε κι εσείς απόφοιτοι παιδαγωγικής σχολής σημοτικής εκπαίδευσης, θα γράφει: «Αίτηση για μόνιμο διορισμό: ΠΕ70». Όταν αναφερόμαστε σε αναπληρωτή, πατάμε την επιλογή «Αναπληρωτή» κ.ο.κ.

4ο βήμα: Ελέγχουμε τα προσωπικά μας στοιχεία και κατεβαίνουμε στις περιοχές προτίμησης. Εδώ είναι που πρέπει να προσέξουμε! Επιλέγουμε από την αριστερή στήλη κάθε περιοχή που θέλουμε να προσθέσουμε στην αίτησή μας και πατάμε το πρώτο βελάκι για να τη «μεταφέρουμε» στη δεξιά στήλη. Μπορούμε να τις μεταφέρουμε όλες μαζί και στη συνέχεια να κάνουμε αλλαγές προς τα πάνω ή προς τα κάτω, να ξαναμεταφέρουμε στην αριστερή στήλη με το δεύτερο βελάκι και γενικά να κάνουμε ό,τι αλλαγή θέλουμε. Είναι μια διαδικασία που σε άλλους θα πάρει πολύ χρόνο, σε άλλους ελάχιστο, σε άλλους ώρες, σε άλλους ίσως και μέρες. Αυτό που έχει σημασία είναι η επιλογή και η σειρά των περιοχών προτίμησής μας να είναι όντως αυτό που θέλουμε και όχι με βάση τι μας έχουν πει ή πού έχει περισσότερα κενά, ώστε να μη μετανιώσουμε. Βέβαια άλλοι ενδιαφέρονται μόνο για τις κοντινές περιοχές, άλλοι για όλες, όμως πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη πως όταν πρόκειται για μόνιμο διορισμό, θα πρέπει να είμαστε δυο χρόνια στη συγκεκριμένη περιοχή πρόσληψης.

5ο βήμα: Αφού ελέγξουμε καλά τη δεξιά στήλη, διαβάζουμε το πινακάκι από κάτω που γράφει «Δηλώνω υπεύθυνα ότι…» και επιλέγουμε «Καταχώριση».

Καλή επιλογή περιοχών!

25-martiou-1821-xroniko

Βίντεο μαθητών – Χρονικό 25ης Μαρτίου 1821

Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας και συγκεκριμένα η Δ’ τάξη (2020 – 2021) δημιούργησε πέρυσι ένα βίντεο, παρουσιάζοντας ένα χρονικό αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Το βίντεο γυρίστηκε σε διάφορα εξωτερικά σημεία της περιοχής, με τη φύση να βοηθά στην αναπαράσταση. Υπεύθυνη της τάξης και γενική επιμέλεια του βίντεοΣυνεχίστε να διαβάζετε «Βίντεο μαθητών – Χρονικό 25ης Μαρτίου 1821».

Δημοσιεύτηκε από τον Κυρία, Κυρία! Να πω;

Ο ιστότοπος αυτός έχει δημιουργηθεί για εκπαιδευτικό περιεχόμενο, όπως φύλλα εργασιών, εκπαιδευτικά νέα, παρουσιάσεις βιβλίων και οτιδήποτε άλλο σχετικό! Καλή περιήγηση!

4 σκέψεις σχετικά με το “Οδηγίες για αίτηση στη σελίδα του ΟΠΣΥΔ

  1. Παράθεμα: Ανώνυμος

Απάντηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: