2 Απριλίου – Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

pagkosmia-imera-paidikou-vivliou

Η δεύτερη μέρα του Απριλίου είναι η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου. Έτσι, αυτή την ημέρα, κάθε χρόνο, γίνονται σχετικές δράσεις από βιβλιοπωλεία, οργανισμούς, σωματεία, κυρίως με συγγραφείς που διηγούνται το πώς γεννήθηκε η ιδέα να γράψουν ένα παιδικό βιβλίο, ποιο είναι το θέμα του και σε ποιες ηλικίες απευθύνεται, όπως και βιβλιοθήκες που οργανώνουν ανάλογες δράσεις για παιδιά αρκετές μέρες πριν έρθει αυτή η μέρα.

Τη φετινή αυτή γιορτή, πέρα από πολλές άλλες δράσεις, μπορούμε να τη γιορτάσουμε μαζί με την ελληνική ιΒbΥ – κύκλο του ελληνικού παιδικού βιβλίου στις 18:30 στο Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και συγκεκριμένα στην αίθουσα «Πύργος Βιβλίων» στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Στην εκδήλωση αυτή θα υπάρχει απονομή βραβείων για την προώθηση της φιλαναγνωσίας.

Να θυμίσουμε πως κάθε χρόνο δημιουργείται μία αφίσα για τη συγκεκριμένη ημέρα από ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής. Στην αφίσα αποτυπώνεται ένας τίτλος και μια εικόνα που έχουν σκοπό να «περάσουν» ένα μήνυμα, σχετικό με το παιδικό βιβλίο. Γενικότερα όμως, έχει σκοπό να προωθήσει τη φιλαναγνωσία και να μεταδώσει τα θετικά αποτελέσματα της ενασχόλησης με την παιδική λογοτεχνία.

Φέτος, η αφίσα δείχνει ένα παιδί που ενώ διαβάζει ένα βιβλίο, το μυαλό της ταξιδεύει, όπως ταξιδεύουν τα πουλιά και ο ευρηματικός τίτλος γράφει: «Οι ιστορίες είναι φτερά που σε βοηθούν να πετάς ψηλά κάθε μέρα». Δημιουργοί της αφίσας είναι ο Richard Van Camp (τίτλος) και η Julie Flett (εικονογράφηση).

Αυτή η μαγεία είναι η μεγάλη δύναμη κάθε βιβλίου, που καταφέρνει με τις ιστορίες του να μας μεταφέρει κάπου αλλού και να εξάψει τη φαντασία μας, δημιουργώντας εικόνες στο μυαλό μας!

Καλή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και καλές αναγνώσεις!

Αφίσα εορτασμού Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2022
Αφίσα Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου

Πηγή: iBbY Greece

Δημοσιεύτηκε από τον Κυρία, Κυρία! Να πω;

Ο ιστότοπος αυτός έχει δημιουργηθεί για εκπαιδευτικό περιεχόμενο, όπως φύλλα εργασιών, εκπαιδευτικά νέα, παρουσιάσεις βιβλίων και οτιδήποτε άλλο σχετικό! Καλή περιήγηση!

Απάντηση