Πότε ανοίγουν τα σχολεία;

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μόλις έγινε, τα σχολεία ανοίγουν κανονικά, δηλαδή τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022. Η επιτροπή, που έκανε σύσκεψη σήμερα, είχε ως κύριο θέμα συζήτησης την αλλαγή του αλγόριθμου «50% + 1». Συγκεκριμένα, κάποια μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων μένουν ίδια, ενώ κάποια άλλα μεταβάλλονται.

Έτσι:

  • Οι μαθητές (άσχετα αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι) και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 τεστ την πρώτη εβδομάδα (Δευτέρα – Τρίτη – Παρασκευή) και 2 την επόμενη (Τρίτη – Παρασκευή), (θα διανέμονται από τα φαρμακεία 5 self test από 5 έως 8 Ιανουαρίου). Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν 2 rapid test (έως και 48 ώρες πριν από τη Δευτέρα και την Παρασκευή) και 1 self test (έως 24 ώρες πριν από την Τρίτη). Οι δηλώσεις και τα αποτελέσματα (για δημόσια σχολεία) θα δηλώνονται εδώ.

  • Αν εμφανιστεί κρούσμα μέσα σε τάξη, γίνεται τεστ σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για 5 ημέρες (2 rapid και 3 self test οι ανεμβολίαστοι και μόνο 3 self test οι εμβολιασμένοι – τα rapid σε δημόσια δομή με χαρτί της διεύθυνσης του σχολείου).

  • Το τμήμα θα κλείνει, στην περίπτωση που κολλήσει το 50% των μαθητών + 1 (π.χ. σε τμήμα 20 μαθητών, το τμήμα κλείνει αν κολλήσουν 11 μαθητές), κάτι που ήδη υπήρχε ως μέτρο.

  • Τα παιδιά που θα διαγνωστούν θετικά, θα είναι σε καραντίνα για 5 ημέρες.

Πηγή:

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Δημοσιεύτηκε από τον Κυρία, Κυρία! Να πω;

Ο ιστότοπος αυτός έχει δημιουργηθεί για εκπαιδευτικό περιεχόμενο, όπως φύλλα εργασιών, εκπαιδευτικά νέα, παρουσιάσεις βιβλίων και οτιδήποτε άλλο σχετικό! Καλή περιήγηση!

Απάντηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: