📗 Όχι! Δεν θα μας μπείτε στη μύτη! 📗

Το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά για τον κορωνοϊό, σε εικογράφηση Παναγιώτη Ρέππα!

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας @nkerameus (σε ανάρτηση Σεπτεμβρίου 2020), πρόκειται για ένα εμπνευσμένο βιβλίο, το οποίο δημιουργήθηκε εθελοντικά από τους συντελεστές του και απευθύνεται και διανέμεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω του σχολείου.

Ανυπομονούσαμε να το παραλάβουμε και επιτέλους η διανομή ξεκίνησε! ☺️

Έτσι, μόλις έφτασε στα χέρια μας, ως βιβλιοφάγοι και θαυμαστές του βραβευμένου συγγραφέα, καθώς και της όλης πρωτοβουλίας του υπουργείου Παιδείας, ασχοληθήκαμε με την πλοκή αυτής της ιστορίας…

👉 Ένα ύπουλο σχέδιο καταστρώνεται από εξωγήινους μυρμηγκοφάγους, με σκοπό να εξολοθρεύσουν τους κατοίκους της Γης και να κατακτήσουν τον πλανήτη μας. Στοχεύουν, αρχικά, στην εξαφάνιση των παιδιών και η εισβολή γίνεται με επικεφαλής τον στρατηγό Κόβιντ-19!

Ο Μικροπρεπής, λοιπόν, ξεκινά δυναμικά την επίθεση… Ο αποτρόπαιος Μακρυμούρ δίνει λανθασμένες συμβουλές στα παιδιά, επίτηδες, για να τα πάρει με το μέρος του και να τα κατασπαράξει.

Όμως… ο διαστημικός στόλος έχει σχεδιάσει καλά τη μάχη; Τα παιδιά της Γης θα σκεφτούν κάτι έξυπνο, ώστε να μην παραδοθούν στον Μακρυμούρ ή θα ακολουθήσουν τις συμβουλές ενός αγνώστου; 👈

Ο ευρηματικός Ευγένιος Τριβιζάς, για άλλη μια φορά, μάς εξέπληξε θετικά, καθώς ο κορωνοϊός αποτελεί ένα θέμα επίκαιρο και, φυσικά, πολύ σημαντικό, που απαιτεί οργάνωση, δημιουργεί εμπόδια και μάχες, όμως διδάσκει κανόνες εξολόθρευσης!

Η εικονογράφηση δε, του Παναγιώτη Ρέππα, αποτυπώνει τους ήρωες με χρώματα, σχήματα και χαριτωμένα σχέδια, τονίζοντας τους άσχημους μυρμηγκοφάγους, ό,τι ακριβώς δηλαδή χρειάζεται κάθε παραμύθι πέρα από λέξεις, είτε αυτό περιέχει μάγισσες, πριγκίπισσες, βασιλιάδες, άγρια ζώα είτε κάθε άλλης λογής παραμυθο-ήρωα!

Ένα παραμύθι διδακτικό, ενδιαφέρον, μα πάνω απ’ όλα περιπετειώδες! Ένα απ’ τα πολλά παραμύθια που θα θέλαμε να μοιράζει το σχολείο σε κάθε παιδί!

Ένα μεγάλο «μπράβο» και «ευχαριστώ» σε όλους τους συντελεστές! 👏

#Τριβιζάς #ΜαθαίνουμεΑσφαλείς

Δημοσιεύτηκε από τον Κυρία, Κυρία! Να πω;

Ο ιστότοπος αυτός έχει δημιουργηθεί για εκπαιδευτικό περιεχόμενο, όπως φύλλα εργασιών, εκπαιδευτικά νέα, παρουσιάσεις βιβλίων και οτιδήποτε άλλο σχετικό! Καλή περιήγηση!

Απάντηση