Το τραγούδι της υπομονής (Πηνελόπη – Οδυσσέας)

Το συγκεκριμένο τραγούδι δημιουργήθηκε σχεδόν (!) τυχαία, έπειτα από μια έμπνευση -κυριολεκτικά- της στιγμής για το πώς θα μπορούσαν τα παιδιά να κάνουν υπομονή. Ταυτόχρονα, συνέπεσε με την προσωπική υπομονή που έκανα γενικότερα τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να έρθει επιτέλους η πολυπόθητη ανάληψη τάξης και συγκεκριμένα η Α’ Δημοτικού, με τους συγκεκριμένους μαθητές, γονείς, περιβάλλον σχολείου να με εμπιστεύονται να κάνω πράξη περισσότερα απ’ όσα ποτέ είχα φανταστεί…

💜

Οι δύο κεντρικοί ήρωες είναι από τη γνωστή, σε όλους μας, και φυσικά αγαπημένη μου, Οδύσσεια του Ομήρου, στην οποία ιστορία πιστεύω πως όλοι οι άνθρωποι βρίσκουν κάποιον ήρωα να ταυτιστούν σε κάθε φάση της ζωής τους!

Στην τάξη μας, μέχρι στιγμής λειτουργεί είτε ως τρόπος ηρεμίας είτε ως εντολή – κανόνας, ώστε να περιμένει ο καθένας τη σειρά του, ή να είναι συγκεντρωμένος, λέγοντας και μόνο τη λέξη «Πηνελόπη» ή «Οδυσσέας» αντίστοιχα. Δεν έχει φυσικά πάντα τα ίδια θετικά αποτελέσματα, ωστόσο, μέχρι στιγμής, είναι το αγαπημένο μας και το χρησιμοποιούμε σε διάφορες περιπτώσεις, όπως όταν θέλουμε να σκεφτούμε και να συνειδητοποιήσουμε αν συμπεριφερόμαστε σωστά, για παράδειγμα.

Θα βρείτε το τραγούδι μας σε μορφή εικόνας (η μία εικόνα πάνω, η άλλη εδώ κάτω), αλλά και pdf στη συνέχεια, όπως φυσικά μπορείτε και να ακούσετε την εκδοχή της τάξης μας στο τέλος της σελίδας. Stay tuned!

Advertisement

Δημοσιεύτηκε από τον Κυρία, Κυρία! Να πω;

Ο ιστότοπος αυτός έχει δημιουργηθεί για εκπαιδευτικό περιεχόμενο, όπως φύλλα εργασιών, εκπαιδευτικά νέα, παρουσιάσεις βιβλίων και οτιδήποτε άλλο σχετικό! Καλή περιήγηση!

Απάντηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: