11χρονος πτυχιούχος της Κβαντικής Φυσικής μέσα σε έναν χρόνο

📜

 👏 Εσείς γνωρίζετε κανένα παιδί – θαύμα;

Ο τίτλος δε χρειάζεται επεξηγήσεις, γι’ αυτό και άδειος ο υπόλοιπος παραπάνω πίνακας…

Ας δούμε, όμως, τι κατάφερε, ώστε να λέγεται έτσι.

💯 Έγινε δεκτός στο Πολυτεχνείο του Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, στα 9 του χρόνια. Αν και στη συνέχεια αποχώρησε εξαιτίας διαφωνίας με το Πανεπιστήμιο, δεν τα παράτησε και μέσα σε ένα έτος κατάφερε να πάρει το πτυχίο της Κβαντικής Φυσικής, από το Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας στο Βέλγιο. Πρόκειται για το παιδί – θαύμα, Laurent Simons, που κατάγεται από το Βέλγιο.

💯 Είναι το δεύτερο νεότερο άτομο που κατάφερε να είναι πτυχιούχο, όμως τα επιτεύγματά του δε σταματούν εδώ! Οι σπουδές του τώρα θα είναι μεταπτυχιακές στη Φυσική, καθώς πιστεύει πως στο προπτυχιακό δε μαθαίνεις τις λεπτομέρειες μίας επιστήμης. Θεωρεί πως η Κβαντική Φυσική είναι το πρώτο κομμάτι ενός μεγάλου παζλ.

💯 Φυσικά στη συνέχεια υπάρχει στο μυαλό του το διδακτορικό και οποιεσδήποτε άλλες σπουδές, όπως η ιατρική, ώστε να τις συνδυάσει και να πετύχει τον μεγάλο σκοπό του. Άλλωστε έχει όλον τον χρόνο μπροστά του και αφού τα καταφέρνει μάλιστα να ολοκληρώσει τις σπουδές σε ελάχιστη διάρκεια, γιατί να μην το κάνει;!

💯 Στον ελεύθερό του χρόνο παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια με τους φίλους του ή go karting. Επιπλέον, του αρέσει η Ηλεκτρονική Μηχανική και στοχεύει να προσφέρει στην ανθρωπότητα την αθανασία, αντικαθιστώντας τα μέλη του σώματος των ανθρώπων με μηχανικά μέρη. Βέβαια, πιστεύει πως θα πρέπει να υπάρχει πλήρης συνείδηση, γι’ αυτό και ψάχνει αρκετά τη Κβαντική Συνειδητότητα, η οποία θα βοηθήσει σε αυτό.

💯 Με αφορμή προβλήματα με την καρδιά των παππούδων του, ξεκίνησε να έχει τέτοιες βλέψεις, για να μη χρειαστεί να χάσει κανένα εγγόνι τη γιαγιά ή/και τον παππού του.

💯 Μία ακόμα δήλωσή του είναι πως θα ήθελε να δουλέψει με τους μεγαλύτερους επιστήμονες, ώστε να μάθει πώς σκέφτονται και καταφέρνουν να λύνουν τα μεγαλύτερα προβλήματα στον κόσμο.

💯 Το πιο πρόσφατο νέο του είναι η πρόσκληση που έλαβε για να τον βραβεύσουν και είναι πολύ σημαντικό, όπως λέει. Έτσι, το περασμένο Σάββατο βραβεύτηκε στη Ρώμη, στο Βατικανό, στα διεθνή βραβεία Giuseppe Sciacca, τα οποία γίνονται ετησίως με σκοπό να προωθήσουν τον Πολιτιστικό, Επιστημονικό και Κοινωνικό Εθελοντισμό.

Μπορείτε να δείτε εδώ τον λογαριασμό instagram της οικογένειάς του.

Δείτε συνεντεύξεις του εδώ κι εδώ.

Συγχαρητήρια, Laurent!

🏅

Πηγές:

Δημοσιεύτηκε από τον Κυρία, Κυρία! Να πω;

Ο ιστότοπος αυτός έχει δημιουργηθεί για εκπαιδευτικό περιεχόμενο, όπως φύλλα εργασιών, εκπαιδευτικά νέα, παρουσιάσεις βιβλίων και οτιδήποτε άλλο σχετικό! Καλή περιήγηση!

Απάντηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: