Εργαστήρια Δεξιοτήτων: το καινούργιο μάθημα του σχολείου

🏊 Μπορεί κάποιοι να βρίσκεστε στη θάλασσα, μπορεί κάποιοι να απολαμβάνετε τις διακοπές σας… 🍹

🌡️ Δε θα παραπονεθώ, γιατί και στην πόλη υπάρχει τρόπος για ξεκούραση, όμως… αυτό το νέο μάθημα, τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, που έρχεται από Σεπτέμβρη στο σχολικό πρόγραμμα… το ξέρετε εσείς;

🎒 Γιατί… κάποιες χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μιας και μας προσκάλεσε το υπουργείο, αποφασίσαμε να το αρχίσουμε και να επιμορφωθούμε, πριν ακόμη τελειώσει η σχολική χρονιά (22/06 ξεκίνησε – 22/08 τελειώνει η πρώτη φάση)!

✏️ Ακόμη δεν είμαι σε θέση να σας πω τι και πώς, καθότι μόλις τελείωσα την εισαγωγή και ξεκίνησα την πρώτη θεματική ενότητα «Φροντίζω το περιβάλλον» 🌱 (τρέχει κι ένα μεταπτυχιακό και μια επιμέλεια σάιτ και βιβλίου – δε βαριέμαι στιγμή!), όμως λίαν συντόμως -πιστεύω- θα είμαι σε θέση να αναλύσω και το τι πραγματεύεται το καινούργιο μας μάθημα!

⚡Μην επαναπαύεστε, καθώς από νηπιαγωγείο μέχρι Γυμνάσιο, θα το συναντήσουμε -λίγο, πολύ- όλοι, οπότε προς το παρόν θα κάνω μόνο μία ερώτηση, απευθυνόμενη στους εκπαιδευτικούς της παρέας (και σας αφήνω να χαρείτε τις 🏖️διακοπές σας μέχρι νεωτέρας):

👩‍🏫 Εσείς παρακολουθείτε τη νέα επιμόρφωση, το προγραμματίζετε για τέλη Αυγούστου (δεύτερη φάση) ή δεν το έχετε στο πρόγραμμα προς το παρόν; 😜

👉 Μία ερώτηση προς τους μαθητές και τους υπόλοιπους της παρέας:

👩‍💼👦 Εσείς έχετε ακούσει κάτι για αυτό το μάθημα; Με τι πιστεύετε θα έχει να κάνει;

Επανήλθαμε με νεότερα…

👇
  • Για τον τρόπο διδασκαλίας του νέου μαθήματος, πατήστε εδώ.
  • Για το σχέδιο δράσης, πατήστε εδώ.
  • Για τα αρχεία (κειμένου) της επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, πατήστε εδώ και στη σελίδα που θα μεταφερθείτε, επιλέξτε «Συμμετοχή στην τάξη», ώστε να έχετε πρόσβαση. Τα αρχεία είναι οργανωμένα σε θεματικές ενότητες στην καρτέλα «Εργασίες». Επίσης, τα βίντεο υπάρχουν διαθέσιμα στο youtube και οι διευθύνσεις τους βρίσκονται σε αρχείο (στην καρτέλα «Ροή») που ετοίμασε η συνάδελφος Κων/να Σαιτ και παραχώρησε στο φόρουμ της επιμόρφωσης. Σε περίπτωση που γνωρίζει κάποιος το πλήρες όνομά της, παρακαλώ να μας ενημερώσει.

Παραθέτουμε ένα από τα εισαγωγικά βίντεο…

Εισαγωγικό βίντεο

📚 Πηγές:

Δημοσιεύτηκε από τον Κυρία, Κυρία! Να πω;

Ο ιστότοπος αυτός έχει δημιουργηθεί για εκπαιδευτικό περιεχόμενο, όπως φύλλα εργασιών, εκπαιδευτικά νέα, παρουσιάσεις βιβλίων και οτιδήποτε άλλο σχετικό! Καλή περιήγηση!

2 σκέψεις σχετικά με το “Εργαστήρια Δεξιοτήτων: το καινούργιο μάθημα του σχολείου

Απάντηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: