🌐Παιδί και διαδίκτυο – διαδίκτυο και παιδί! 🌐

😊 Αλλά το σημαντικότερο ήταν πως χάρηκαν που δεν είμαι αυθεντία (ή δεν παριστάνω τον παντογνώστη), τους παραξένεψε που δεν έκανα διάλεξη, αλλά διάλογο και ένιωσαν πως μου έμαθαν κι εκείνοι κάτι! 😲

Αγαπητό ημερολόγιο,

👩‍🏫 παρόλο που είχα οργανώσει εντελώς διαφορετικά τη σημερινή #ΕυέλικτηΖώνη στη #ΣτΔημοτικού (ναι, αυτή ήταν η ονομασία του μαθήματος ως τον Ιούνιο του 2021), τελικά το θέμα του μαθήματος και του πυρήνα του #brainstorming κατέληξε να είναι -με μεγάλο ενθουσιασμό- το διαδίκτυο, με προτίμηση τα #SocialMedia .

💃Τα παιδιά συμμετείχαν πολύ περισσότερο από τις προηγούμενες φορές που είχα #μάθημα στο συγκεκριμένο τμήμα. Οι ιδέες ατελείωτες. Το θέμα να ξεφεύγει διαρκώς. Όμως… μόνο φαινομενικά ήταν εκτός (θέματος), καθώς σχεδόν «γράψαμε» βιβλίο με τα κεφάλαια που αναπτύξαμε γύρω από το θέμα της ημέρας. Όπως κάθε βιβλίο, ξεφεύγαμε τόσο, ώστε να μην απορήσει κανείς και ξανακοιτάξει τον τίτλο, να μην αφήσει την ανάγνωση στη μέση, αλλά να μην πάει και στην τελευταία σελίδα.

👉 Εκτός της διασκέδασης, της ενημέρωσης, της επικοινωνίας και της ασφάλειας, τέθηκαν και θέματα με ακαταλαβίστικες λέξεις, όπως #Troll , #CatFishing , #Beef , #Spawn , #Afk , #Robux , #SpamForSpam , #Bun (Σωστά τα έγραψα;)… Φυσικά, ακολούθησαν άλλες που ξέρω, όπως #CyberBullying , #Share , #Post , #Story , #Report , #Tweet και πολλές πολλές ακόμα. Όλες στα αγγλικά. Όχι φυσικά γιατί δε μεταφράζονται, όχι γιατί συνεννοούνται καλύτερα έτσι, αλλά γιατί «Κυρία, ξέρω να το εξηγήσω, αλλά δεν έχουμε #hashtag στα ελληνικά»… (Μια χαρά έχουμε!) 🤔

🕗 Όσο περνούσαν τα λεπτά του πρώτου δίωρου, έδειχνα όλο και περισσότερο πως δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς λέμε. Ρωτούσα, ξαναρωτούσα, μετά να μια ωραία συζήτηση… Πόσο τους άρεζε το θέμα… Τα χέρια μονίμως πάνω και «Κυρία, Κυρία!» συνεχώς.

Φυσικά και παραδέχτηκα ότι πολλά τα άκουγα πρώτη φορά. Φυσικά και μιλούσαν ακριβώς όπως εμείς κάποτε για το #napster , το #kazaa , το #MySpace (και πολλά ακόμα)!

😊 Αλλά το σημαντικότερο ήταν πως χάρηκαν που δεν είμαι αυθεντία (ή δεν παριστάνω τον παντογνώστη), τους παραξένεψε που δεν έκανα διάλεξη, αλλά διάλογο και ένιωσαν πως μου έμαθαν κι εκείνοι κάτι! 😲

Στο τέλος του μαθήματος, 🕙 με ρώτησαν πότε θα ξαναμιλήσουμε για το πώς αντιδρούμε σε διαφημίσεις και λινκ με #hacking, πώς αποφεύγουμε ενδεχόμενο #virus και πώς αγνοούμε κάθε αντίστοιχο του χρωματιστού κήτους.

😁 Την επόμενη φορά! 😁

Δημοσιεύτηκε από τον Κυρία, Κυρία! Να πω;

Ο ιστότοπος αυτός έχει δημιουργηθεί για εκπαιδευτικό περιεχόμενο, όπως φύλλα εργασιών, εκπαιδευτικά νέα, παρουσιάσεις βιβλίων και οτιδήποτε άλλο σχετικό! Καλή περιήγηση!

Απάντηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: